takelfactuur

Probleem

Op 9 augustus 2016 heeft onze klant een verkeersongeval op de E313 richting Hasselt. Hij vertraagt voor een afrit en wordt achteraan aangereden door de tegenpartij. De tegenpartij betwist de verantwoordelijkheid niet.

De Wegpolitie komt ter plaatse en laat het beschadigde voertuig van onze klant wegtakelen naar een garage in Geel. Nog onder de indruk van het ongeval geeft de klant niet aan dat hij het voertuig graag naar zijn eigen garage wil laten brengen. Nadien laat hij het voertuig door dezelfde takeldienst toch naar zijn eigen garage slepen. Door de expert wordt het voertuig totaal verlies verklaard. 

Oplossing

Omdat er geen betwisting is, kan het schadegeval in RDR (Règlement Direct – Directe Regeling) geregeld worden. Dat betekent dat de eigen BA-verzekeraar de schade uitbetaalt en de kosten daarna van de BA-verzekeraar van de tegenpartij terugkrijgt.

De BA-verzekeraar betaalt de schade zoals becijferd door de expert. Zij betalen ook de kosten van de 1ste depannage. De 2de depannagefactuur wordt echter niet terugbetaald. De klant deed immers beroep op een zelf gekozen takeldienst en vergat via de BA-verzekeraar een takeling te vragen. De 2de takelfactuur voldoet niet aan de voorwaarden zoals in het verzekeringscontract bepaald.

Wij contacteren de BA-verzekeraar en vragen hen een flexibele houding aan te nemen. Onder de indruk van een ongeval denkt een slachtoffer immers niet aan contractuele voorwaarden. Hij laat de takeling regelen door de politie en als hij later het voertuig naar zijn eigen garage wil laten brengen, belt hij de persoon die hem eerder had bijgestaan. De klant zorgde hierbij niet voor meerkosten voor de verzekeraar.

De BA-verzekeraar gaat in op onze vraag en betaalt de 2de takelfactuur terug aan onze klant. 

Als rechtsbijstandsverzekeraar is het onze taak uit te zoeken hoe wetgeving en contracten in het voordeel van onze klanten toegepast kunnen worden. Dat betekent ook dat wij partijen vragen met een open blik naar problemen te kijken om tot een oplossing te kunnen komen.