Over Euromex

Euromex is sinds 1948 gespecialiseerd in juridische bijstand en behandelt jaarlijks duizenden dossiers. Wij zijn één van de grootste rechtsbijstandsverzekeraars in Vlaanderen en, met 13,63 % marktaandeel, ook een belangrijke speler in België.

Wij zijn een zelfstandig opererende maatschappij, dus is elke belangenvermenging uitgesloten. Zo kunnen wij ten volle gaan voor de belangen van onze klanten. 

Euromex maakt deel uit van de Baloise Group, een sterke aanbieder van verzekerings- en pensioenoplossingen. Baloise Group onderscheidt zich met “Safety World”, een combinatie van verzekeringen en intelligente preventie. Baloise Group heeft zijn hoofdkantoor in Basel (Zwitserland), telt 8.000 werknemers en is actief in België, Duitsland, Luxemburg en Liechtenstein. 

Onze missie is het verschaffen van toegang tot het recht voor iedereen
Wij bereiken dit door een rendabele groei te realiseren bij alle makelaars waarmee wij samenwerken. 

Onze drie kernwaarden KLANTFOCUS, EENVOUD en TRANSPARANTIE helpen ons dagelijks deze missie handen en voeten te geven. 
Dit trekken we door in alles wat we doen.

Verder leveren wij met onze interpretatie van Safety World - Veilige Wereld - een bijdrage aan het algemeen welzijn door iedereen zoveel mogelijk juridische zekerheid te bieden.

Wij werken samen met professionele makelaars en streven ernaar hen toegevoegde waarde te bieden om de relatie met hun klanten te versterken.

In 2013 vierden we onze 65ste verjaardag. Dat deden we door ons in te zetten voor projecten met een sociaal maatschappelijke waarde. Via Time4Society kozen we een aantal projecten om vorm te geven aan ons engagement in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.